• Puppycursussen

  Elke pup verdient de beste start en ook voor kersverse baasjes zijn de eerste dagen en weken cruciaal. Een prima basisopleiding kan een hoop vragen en frustraties vermijden. Exact daar maken wij voor jou het verschil.

  Ontdek de puppy-pakketten
 • Positieve jachttraining

  Jachttraining op een ontspannen en positieve manier. Gewoon omdat het echt wel anders kan…

  Lees meer
 • Gedragsbegeleiding:
  omdat voor alles een oplossing bestaat

  Loopt het niet zoals verwacht? Blijf dan niet bij de pakken zitten. Samen analyseren we het probleem en gaan we op zoek naar een passende oplossing.

  Lees meer

Puppycursus

Jouw puppy verdient de beste start! Dankzij Hondersteboven kan je die ook geven.

Wacht daarom niet langer en kies uit één van de 4 puppycursussen: beperkt of uitgebreid, bij Hondersteboven vind je zeker datgene wat je zoekt.

Positieve jachttraining

Heb jij een jachthond maar toch zou je jouw hond willen laten doen waarvoor hij gemaakt is om zo te voorzien in zijn natuurlijke behoeftes? Wil je graag individueel of in kleine groepjes kennis maken met de jachtoefeningen op een zachte en ontspannen manier en in een veilige leeromgeving? Dan ben ik er zeker van dat je hier zal vinden wat je zoekt!

Gedragsbegeleiding

Weet je niet meer welke richting uit te gaan met je hond? Is de roze puppywolk verdwenen? Je volwassen hond vertoont gedrag dat je niet zo fijn vindt? Hondersteboven kan je helpen!

Dankzij een persoonlijke en positieve begeleiding gaan we samen op zoek naar een oplossing die de harmonie herstelt.

Workshops

Bij Hondersteboven maken we tijd en ruimte voor workshops waar je ondersteboven van zal zijn!

‘Kom hier! Een fluitje van een cent!’ en ‘Je hond leren zwemmen in natuurlijk water’ zijn workshops die doorgaan in het voorjaar en de zomer. Schrijf je gerust in op de lijst om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe data.

 • Webshop

  In de Hondersteboven webshop vind je alles wat je nodig hebt voor de jachttraining, aangevuld met anti-teken- en-vlooienbandjes en leuke sweaters & t-shirts voor de echte hondenliefhebber.

  Ik wil heel graag een kijkje nemen!

Cutie van de maand

Blog

Waarom kleine hondjes blaffen

Waarom kleine hondjes zo blaffen…

/
Kleine hondjes hebben vaak de naam om grote keffers te zijn.…
Hond is bang

Als je hond achteruit deinst…

/
Iedereen heeft zijn hond wel eens achteruit zien deinzen. Wat…

‘Kom hier!’ Tips om je hond betrouwbaar te laten komen wanneer gevraagd

/
Lange wandelingen maken met je hond, is één van de vele plezieren…
 • Master workshop • Jachttraining met Helen Phillips

  Helen Phillips komt voor de voorlopig laatste keer terug naar België. Mis dus deze unieke kans zeker niet om te genieten van Helen’s expertise.

  Lees meerInschrijven

Waarom kiezen voor  Hondersteboven?

Kiezen voor Hondersteboven is kiezen voor kwaliteit.

De beste resultaten bekom je door een individuele en persoonlijke benadering.
Daarom worden de puppycursussen en begeleidingen bij
Hondersteboven steeds individueel gegeven.

De lessen gaan altijd door in de Hondersteboven-praktijk.
Mits overleg kan dit ook bij jou thuis.
Bovendien zijn alle gezinsleden en dus ook kinderen,
welkom om deel te nemen aan de lessen.

De Hondersteboven-praktijk is voorzien van alle moderne comfort
om de lessen in alle rust te kunnen volgen.

De nieuw aangelegde en volledig omheinde tuin, geeft je de kans om de aangeleerde
oefeningen in een veilige en mooie omgeving naar een hoger niveau te brengen.

Passie, ervaring, een positieve en persoonlijke benadering
worden samengebracht door Sofie in een streven naar een
pure vriendschapsrelatie tussen jou en jouw hond.

 • Een passie voor honden en mensen

  Sofie is gepassioneerd door honden en hun gedrag. Maar de mensen die samenleven met de hond zijn voor haar minstens even belangrijk. Enkel met deze visie kan je een optimaal resultaat nastreven.

 • Positieve begeleiding

  Bij Hondersteboven wordt er enkel op een positieve manier gewerkt. Deze filosofie wordt zowel voor de honden als voor de mensen gehanteerd.

 • Persoonlijke benadering

  Elke hond en mens is uniek. Daarom zijn we er bij Hondersteboven van overtuigd dat elke combinatie een unieke en persoonlijke benadering verdient.

 • Ruime ervaring

  Sinds 2009 is het Sofie haar voltijdse job om mensen en hun hond te begeleiden naar een harmonieuze relatie. De opgedane ervaring wordt jaarlijks aangevuld met bijscholingen in binnen- en buitenland.

Zindelijkheid: 7 tips die écht werken

Jouw pup heeft zijn eerste stappen in jouw huis gezet en als alles goed gaat. Ondertussen eet en drinkt hij ook al aardig goed. Reden tot blijdschap, maar tegelijkertijd besef je ook dat alles wat erin gaat er natuurlijk ook weer… juist ja. Zindelijk zijn en proper worden is een heel proces waar jouw pup door moet. Je kunt dan ook niet verwachten dat alles meteen loopt zoals jij het in gedachten had.

Hoe begin je er nu concreet aan, hoe zorg je voor regelmaat en hoe zorg je ervoor dat je niet permanent met emmer en dweil achter je pup aanholt in huis? Het goede nieuws: het is niet enkel een kwestie van wachten en geduldig zijn. Er zijn heel veel factoren die je zelf in de hand hebt. Met deze 7 tips raak je in ieder geval al een heel eind op weg. Download ze vandaag nog en merk morgen al het verschil.

Tevreden baasjes

Sofie heeft ons van in het begin bijgestaan en gaf ons goede raad over de opvoeding van Zahra. Ze is er niet om de hond te trainen, ze leert ons hoe we Zahra zelf moeten trainen. Vaak zijn het de kleine details die voor miscommunicatie zorgen tussen ons en Zahra en daar is Sofie zeker een extra hulp. Ze begrijpt ons maar ook de hond en dat is belangrijkste. Dankzij Sofie genieten wij nu met volle teugen van onze goed opgevoede puppy. Lees meer getuigenissen…

Sofie heeft me enorm veel tips, zelfvertrouwen en steun gegeven om met Melvin te trainen. Voor mij is trainen en werken met je hond bij Hondersteboven trainen zonder grote druk en op het tempo van hond en baas. Plezier beleven aan het werken met je hond is belangrijk, net zoals het opbouwen van een goede band en connectie. Hond en baas mogen fouten maken en deze zullen op een positieve manier worden aangepakt. Sofie staat open voor voorstellen en luistert naar waar je zelf  graag aan wil werken. Lees meer getuigenissen…

We kennen niet zoveel mensen met een hond, maar wouden Arras wel graag de mogelijkheid bieden om ook met andere honden te spelen en te leren omgaan. Sofie ging op zoek naar een andere pup bij haar klanten, die qua karakter en leeftijd goed zou overeen komen met Arras. Tijdens 2 sessies hebben de pups elkaar ontmoet en zijn er korte speelmomenten geweest in combinatie met andere leuke oefeningen. Uit deze sessies hebben we heel veel geleerd zoals zaken die we ook konden toepassen bij de ontmoeting van Arras met andere honden. Sofie heeft ook ons meer zelfvertrouwen gegeven en meer inzicht gegeven in de gedachtengang van een hond. Zonder haar begeleiding zouden we niet staan waar we nu staan. Lees meer getuigenissen…

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet tot zo’n goed resultaat zou gekomen zijn zonder de hulp van Sofie. Ze heeft een enorme kennis en probeert alles op te lossen op een heel hondsvriendelijke manier. Sofie is er niet alleen in geslaagd om honden beter te begrijpen, maar ook van mij als hondenbaasje een ander mens te maken. Ze heeft me vooral de signalen van honden leren kennen, die wel degelijk veelzeggend zijn. Na 15 sessies is Sofie erin geslaagd om van Gunar een aangename hond te maken. Het uitvallen naar andere honden is fel verminderd en hij heeft meer aandacht dan ooit tevoren. De verstandhouding tussen baas en hond is erop vooruitgegaan. Ik ben Sofie dan ook heel dankbaar. Lees meer getuigenissen…

Nieuwsbrief

Een keer per maand sturen we je een nieuwsbrief met handige tips & trics over de opvoeding van jouw hond.

Schrijf je vandaag nog in en ontvang alle tips rechtstreeks in jouw mailbox

© Copyright • Hondersteboven 2015-2019