De eerste nacht van je pup bij jou thuis

De eerste nachten van je pup bij jou thuis: hemel of hel?

Het moment waarop je zo lang naar uitgekeken hebt, is eindelijk daar. Je pup is bij jou thuis! Weken en misschien maanden heb je op dit moment moeten wachten, maar nu kan jullie reis samen echt beginnen. De eerste nacht van je pup breekt aan…

Traumatische ervaring…

Wanneer je een pup gaat halen bij de fokker, denk er dan aan dat je niet enkel de pup ‘gaat halen’. Vanuit het standpunt van de de pup neem je hem weg uit zijn tot dan toe vertrouwde en veilige omgeving. Een beter woord is misschien wel ‘wegrukken’. De ‘transactie’ gebeurt immers vaak zo snel dat het, naar mijn mening, voor een pup bijna niet anders dan een traumatische ervaring moet zijn. Ineens is je pup helemaal alleen. Weliswaar met jou. Maar van een echte relatie tussen jou en jouw hond is er tot nu toe geen sprake. Hoor je je puppy al huilen en piepen?

Dicht bij jou

De eerste nachten slaapt je puppy bij jou op de kamer. Er moet geen vreselijker gevoel zijn dan je ineens helemaal op de wereld te voelen. Ook al is er dan nog geen sprake van een echte relatie tussen jullie beiden, voor de pup is het een hele grote steun

Geen broertjes, zusjes en mama meer om knus tegenaan te liggen

Die heerlijke lichaamswarmte waar jouw pup 8 weken van heeft kunnen genieten, is verdwenen. Weg comfortabel gevoel. Weg is de warmte waardoor je pup zo heerlijk kon slapen. In de plaats komt er een vaak te grote mand waar je puppy in verdwijnt en geuren die helemaal onbekend zijn. Hoor je je pup al huilen en piepen?

Een zacht en veilig bedje

Zorg ervoor dat de mand super comfortabel is. Een dik en zacht kussen zullen de pup een veilig gevoel geven. Een grote knuffelbeer om tegenaan te liggen is ook altijd een voltreffer. Een extra fleecedeken waaronder je pup kan liggen, is zeker voor hondjes met een korte vacht een aanrader. Tot slot moet je aan de fokker vragen een doek mee te geven dat in het nest gelegen heeft. De vertrouwde nestgeur zal je pup zeker rustiger maken wanneer hij het moeilijk heeft.

Veel succes,
Sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *