De juiste halsband en leiband voor jouw hond

De juiste halsband en leiband voor jouw hond

Iedereen gaat graag wandelen met zijn hond. Voor sommigen is het de reden om een hond te kopen. Voor anderen is de hond een stimulans om te gaan wandelen. Wat de reden ook is, wandelen is gezond. Zowel voor jou als jouw hond.

De juiste uitrusting

Ga je graag en vaak wandelen, dan heb je vast wandelschoenen die comfortabel stappen. Ook jouw hond heeft de juiste uitrusting nodig om op een aangename manier te kunnen wandelen. Het eerste waar ik aan denk is zijn halsband.

Zoveel keuze…

Wanneer je een dierenwinkel binnenstapt op zoek naar een halsband, wordt je overspoeld door de verschillende modellen: sliplijnen, slipkettingen, prikbanden, halsbanden met een gespsluiting, halsbanden met een kliksluiting,…

Wat moet je nu kiezen?

Naar mijn mening laat je alles opzij liggen met uitzondering van de halsbanden met een gesp- of kliksluiting. Dit zijn de enige halsbanden die er van oorsprong niet op gericht zijn de honden pijn te doen.

Een sliplijn, slipketting en prikband worden al te vaak gebruikt om de hond een pijnprikkel te geven als hij iets ‘verkeerd’ doet. Wie mij kent, weet dat dat niet strookt met mijn beloningsgerichte visie voor het opvoeden van honden.

Kies de juiste maat

Een halsband mag niet te groot zijn. Dan bestaat immers het risico dat je hond zijn hoofd er uit kan trekken wanneer hij schrikt van iets en probeert te vluchten. Een halsband mag ook niet te klein zijn. Dat zal pijnlijk zijn voor je hond. Een halsband moet zoals een uurwerk rond je pols zitten: niet te vast, maar ook niet te los.

Welke leiband is de beste?

Welke halsband je kiest voor jouw hond, is eerder een persoonlijke keuze. Leibanden zijn er eveneens in alle kleuren , vormen, en materialen. Er zijn leibanden die van ruwere stof gemaakt zijn, uit kunststof, dikkere en dunnere, al dan niet uittrekbaar,… Belangrijk is dat de leiband comfortabel in de hand ligt en geen pijn doet. Zijn er verschillende mensen die de hond uitlaten, dan is het een must om voor iedereen de juiste leiband te hebben. Kinderen hebben immers kleinere handen dan volwassenen, vrouwen hebben kleinere en fijnere handen dan mannen,…

Veel wandelplezier,
Sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *