Individuele puppycurus

Een individuele puppycursus of puppylessen in groep volgen?

Proficiat! Je hebt een puppy gekocht! Uiteraard wil je die een goede opvoeding geven want je wil je hond in de toekomst overal mee kunnen nemen. Al snel rijst de vraag: waar ga je met je puppy naartoe? Waar kan je een goede puppycursus volgen?

Individuele puppylessen? Of een puppycursus in groep volgen?

Ik zet graag een aantal voordelen van een individuele puppycursus bij Hondersteboven op een rijtje

 1. Je krijgt een volledig uur mijn exclusieve aandacht. Op de klassieke hondenschool sta je vaak met verschillende pups op hetzelfde terrein. Laat ons een gemiddelde van tien pups per les van een uur nemen. Een eenvoudige rekensom leert ons dat je zes minuten aandacht mag verwachten van de instructeur. Trek daar nog eens de uitleg af van de instructeur en ik hoef je niet te vertellen dat zelfs zes minuten exclusieve aandacht niet haalbaar zijn.
 2. De afleiding voor jou en jouw pup wordt tot een minimum beperkt. De aanwezigheid van andere schattige puppy’s, vreemde mensen, geuren,… maken het ongelooflijk moeilijk voor je pup om zich te concentreren. Ik vergelijk het vaak met kinderen meenemen naar Disneyland en ze daar vragen hun huiswerk te maken zonder rond zich te mogen kijken. We zien het allebei al voor ons, niet…? Met een  individuele puppycursus daarentegen zorg je ervoor dat je puppy sneller en gerichter vooruitgang zal maken. In de vervolglessen kunnen we de afleidingen groter maken. Zo blijven jij en je hond steeds verder leren en zijn jullie succesvol.
 3. Je kan vragen stellen die enkel betrekking hebben jouw leef- en gezinssituatie. Daar ben je het best mee geholpen.
 4. Je hoeft niet buiten in de koude of warmte te staan met je puppy. Een comfortabele binnenpraktijk zorgen ervoor dat jij en je pup rustig kunnen samen werken en optimaal kunnen genieten van die eerste weken.
 5. Het volledige gezin is welkom. Ook jouw kinderen dus. Jouw hond heeft immers niet één ‘baas’, maar maakt deel uit van het gezin. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen van het gezin de kans krijgt om met de pup te leren omgaan en oefeningen aan te leren.
 6. Naargelang jouw wensen en budget kan je kan kiezen uit verschillende puppypakketten, .

Moet mijn puppy dan niet leren omgaan met andere honden?

Dat is een beslissing die ik volledig aan jou overlaat. Niet iedereen vindt het noodzakelijk dat zijn puppy met andere honden gaat spelen. Anderen vinden het dan net wel heel belangrijk, maar weten niet hoe ze het goed moeten doen. Daarom kan je bij Hondersteboven ook kiezen voor een individuele puppycursus aangevuld met Brains & Balance-sessies op puppyniveau. Tijdens deze lesjes zijn er minimum twee en maximum drie pups aanwezig om de kwaliteit optimaal te houden. Plezier gegarandeerd!

Veel succes,
Sofie

1 antwoord
 1. Nancy Shadbolt
  Nancy Shadbolt zegt:

  De individuele aanpak heeft bij ons ook bijgedragen tot een veel hechtere band. Tijdens de individuele lessen leerden we elkaar beter kennen omdat we enkel aandacht hadden voor elkaar.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *