Puppy bijt dingen kapot

Een pup bijt wel eens iets stuk…

Puppy’s staan er om bekend wel eens iets stuk te bijten. Heel vreemd is dat niet. Eén van de redenen waarom puppy’s vanalles in hun mond steken, heeft naar mijn mening te maken met het ontdekken van de wereld. Net zoals een peuter dat doet, ‘analyseren’ ze op deze manier de voorwerpen die in hun wereld aanwezig zijn. Jammer genoeg durft er tijdens die ontdekkingstocht wel eens iets te sneuvelen…

Zorg voor een ruimte in huis die volledig puppyproof is

Een puppyproof ruimte betekent dat je hond in die ruimte niks verkeerd kan doen. Het is dus helemaal niet erg als je puppy in deze ruimte een plasje of een hoopje doet omdat hij nog niet zindelijk is. Het betekent ook dat je pup in deze ruimte niks stuk kan maken. Wil dat dan zeggen dat je ervoor moet zorgen dat er geen voorwerpen zoals schoenen rondslingeren? Inderdaad. Je moet alles wegnemen wat de pup interessant zou kunnen vinden. Op deze manier vermijd je heel wat frustratie bij jezelf.

Zorg voor lekker kauwmateriaal en leuk speelgoed in de puppyproof ruimte

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je pup zonder enig speelgoed in zijn puppyproof ruimte verblijft. Integendeel, maak van deze plek een super leuke plaats voor je pup. Leg er een Kong of activity ball, een lekker kauwbotje, een zacht kussen om te kunnen slapen,… Je puppy zal op deze manier niet alleen gelukkiger zijn, maar leert tegelijkertijd waar hij wel in mag bijten. Een pure win-win situatie!

Maak ook de rest van je huis puppyproof

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je pup de hele tijd in zijn puppyproof ruimte verblijft. Vooral op momenten dat je geen aandacht aan hem kan schenken omdat je bijvoorbeeld moet koken, breng je hem naar daar. Je puppy zal zeker minstens evenveel tijd gewoon in huis met jou doorbrengen. Zorg er dan ook voor dat je pup in de andere ruimtes van het huis niks stuk kan maken dat waardevol is. Ik denk hierbij aan kabels van diverse apparaten, afstandsbedieningen, tapijten,… Leg deze zaken op een plaats waar de pup er niet bij kan. Of neem ze tijdelijk weg om ze na een aantel maanden terug te introduceren.

Bespaar jezelf dus heel wat frustratie. Met de bovenstaande tips moet dat zeker lukken!

Veel succes,
Sofie

 

2 antwoorden
  • Sofie Callens
   Sofie Callens zegt:

   Dag Nancy,
   Dat is een goede vraag 🙂 Als het dan toch eens fout gaat, is het zeer belangrijk om rustig te blijven. Maak je niet kwaad op je puppy. Maar stel je vooral de vraag waarom je puppy het gedaan heeft. Verveelt hij zich? Zijn de tandjes aan het wisselen? Heb je zelf alles goed weggezet wat kostbaar is,…?
   Veel succes,
   Sofie

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *