Getest: De Thomas Cycloon Hybrid Pet & Friends stofzuiger

Thomas Cycloon Hybrid Pet & Friends

De Thomas Cycloon Hybrid Pet & Friends stofzuiger werd me aangeboden om te testen en een eerlijk verlag over te schrijven.

Gezien ik nog nooit van dit merk had gehoord, was ik best nieuwsgierig naar de kwaliteit en de zuigkracht. Thomas profileert zich immers als een merk dat moeiteloos dierenharen en zelfs -geurtjes kan opnemen.

Met, tot voor kort, twee honden in huis die ogenschijnlijk weinig haar verliezen, was de zin in een test zeker aanwezig.

Bij levering viel me onmiddellijk op dat de handleiding niet in het Nederlands aanwezig is. Jammer, maar niet onoverkomelijk als je weet dat ook op de website een handleiding te verkrijgen is. Maar toch… als je iets levert in België, zorg dan eveneens voor een Nederlandstalige handleiding. Dat bespaart ineens tijd en misschien wat frustratie 😉

Maar eens de stofzuiger kon tonen wat hij kan, viel de eerdere frustratie snel weg. Je kan de zuigkracht op verschillende standen zetten. Met de hondenharen die overal inkruipen, was de keuze snel gemaakt: met volle kracht vooruit! En het moet gezegd zijn: deze stofzuiger heeft onze argwaan snel weggenomen. Niet alleen omdat de hondenharen en ander stof moeiteloos hun weg vonden naar het handige opvangbakje, maar tevens omwille van de wendbaarheid van deze stofzuiger. Het opgevangen vuil kan je makkelijk weggooien. Geen opvangbak dus waarbij je een halve handleiding nodig hebt om die te openen, zoals we al bij een ander merk ondervonden hebben.

De gewone opvangbak van deze stofzuiger, kan je vervangen door eentje die je kan vullen met water. Thomas claimt hiermee de geuren van de honden ook weg te nemen. Met kortharige honden is de geur sowieso iets beperkter dan mee langharige honden, dus hierover kan ik zelf geen sluitend oordeel over vellen. Wat me wel opviel is dat de muffige geur die een andere stofzuiger soms verspreid, hier niet aanwezig was.

Echter, ondanks de grote zuigkracht en de wendbaarheid, zijn er voor mij persoonlijk ook enkele kleine nadelen. Wat betreft model lijkt deze stofzuiger even terug in de tijd te gaan: de steel kan immers niet op een compacte manier weggeborgen worden. Hetzelfde geldt voor de vele maar handige hulpstukken die met de stofzuiger geleverd worden. Mezelf kennende eindigen die ergens in de kast en vind ik ze waarschijnlijk niet terug als ik ze nodig heb.

Mocht de fabrikant beslissen een compact steelstofzuigermodel of een model waarbij je de hulpstukken kan ‘vastmaken’ aan de stofzuiger zelf, dan zou ik zelf niet twijfelen over mijn volgende aankoop. Vind je dat de opgesomde nadelen niet opwegen tegen de voordelen, dan zou ik nu al niet twijfelen, want deze stofzuiger gaat je echt niet teleurstellen 🙂

Nieuwsgierig geworden? https://www.thomas-stofzuigers.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *