Je puppy zindelijk maken

Je pup zindelijk maken was nog nooit zo eenvoudig

Wie een pup koopt, wordt vanaf dag één geconfronteerd met ongewenste plasjes en hoopjes in huis. Het hoort bij de opvoeding van jouw pup, maar leuk is het allerminst. We gaan dan ook allemaal naarstig op zoek naar de beste middeltjes en adviezen om je pup zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Het aanbod is zo groot geworden dat we vaak het bos door de bomen niet meer zien.

Hoe lang duurt het vooraleer een pup zindelijk is?

Ik beschik niet over de magische krachten van Harry Potter en kan bijgevolg heel moeilijk voorspellingen doen. Wat ik wel weet is dat het zindelijk worden niet alleen te maken heeft met het weten waar de pup zijn behoefte mag en kan doen. Maar dat het minstens evenveel afhangt van de fysieke ontwikkeling van de pup. De blaas is een spier die de pup naarmate hij ouder wordt, ook beter onder controle kan houden.

Gooi je puppytrainer buiten

De puppytrainer is een populair hulpmiddel om je pup zindelijk te krijgen. Ik ben hier helemaal geen voorstander van en wel om verschillende redenen:

  1. een puppytrainer is de veredelde krant of dweil die vroeger werd gebruikt om pups zindelijk te maken. Het is niet meer dan een commercieel (lees duur) alternatief.
  2. je leert je pup binnen plassen.
  3. als eigenaar van de pup word je lui en ga je ervan uit dat de pup wel op de puppytrainer zal gaan. Met andere woorden, je bent helemaal niet bezig met de eigenlijke zindelijkheidstraining.

Houd je aan vaste uitlaattijdstippen

Wanneer je je aan de volgende tijdstippen houdt om de pup zijn plasje en/ of hoopje te laten doen, garandeer ik je dat je pup in no time zindelijk zal zijn.

  1. Nadat de pup gegeten heeft
  2. 20 minuten nadat de pup gegeten heeft. Alles moet een beetje zakken, weet je wel…
  3. Als de pup geslapen heeft. Ook al was het maar een kort tukje, neem geen risico en begeleid je pup naar buiten.
  4. Voor de pup gaat slapen. Doen wij allemaal niet?
  5. Als de pup gespeeld heeft, al dan niet met jou.
  6. Tenslotte zal je naarmate je je pup beter begint te kennen, ook aan zijn lichaamstaal zien dat hij dringend iets moet doen (rondjes draaien, hevig snuffelen)

Niet te vergeten: de beloning!

Beloon je pup elke keer vlak nadat hij zijn behoefte heeft gedaan. Dit betekent dat je snoepjes bij jou hebt wanneer je naar buiten gaat om de pup zijn behoefte te laten doen.

Veel succes,
Sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *