‘Kom hier!’ Tips om je hond betrouwbaar te laten komen wanneer gevraagd

Lange wandelingen maken met je hond, is één van de vele plezieren aan het hebben van een hond. Echter, voor sommigen onder ons is het een stressvolle bedoening. Als je hond immers niet altijd komt wanneer je het hem vraagt, zie je je al gauw op tegen een wandeling aan zee of in het bos. Daarom geef ik je enkele tips die je altijd kan toepassen.

Wat heb je nodig?

  • Een lange lijn. Bij voorkeur een lange lijn van 5 of 10 meter. Dankzij de lange lijn kan je hond al genieten van meer vrijheid. Maar je behoudt wel de controle.
  • Snoepjes, veel en lekkere. Als je je hond in een uitdagende situatie brengt, moet je hem ook belonen met iets wat echt de moeite waard is. Droge koekjes kunnen thuis prima werken, maar in het bos zal je met duurder geld moeten betalen. Kies bijvoorbeeld voor kippewit, stukjes kaas,…
  • Een speelgoedje waar je hond gek op is. Een beloning hoeft zeker niet altijd een snoepje te zijn. Integendeel. Je kan je hond minstens even goed belonen met een trekspelletje, of een bal die je weggooit,…

Wat doe je?

  • Van zodra je hond naar jou kijkt op de wandeling, beloon je hem verbaal. Je kan ‘flink’ zeggen, of ‘goed zo’, of nog iets anders. Dit kies je volledig zelf.
  • Als je hond naar jou komt omdat je ‘flink’ hebt gezegd, zeg je ‘kom hier’. Komt je hond niet, dan is dat ook prima. Je hebt het hem immers niet gevraagd. Het feit dat je hond naar jou gekeken heeft en je hem daarvoor met je stem hebt kunnen belonen, is al veel.
  • Als je hond bij jou is, geef je hem een aantal snoepjes of begin je met hem te spelen.

Met de bovenstaande tips kun je al een heel eind verder raken om je pup of oudere hond betrouwbaar te leren komen wanneer je het hem vraagt. Uiteraard is het belangrijk om dit goed en regelmatig te oefenen. Misschien is een workshop ‘Kom hier! Een fluitje van een cent’ wel iets voor jou?

Veel succes,
Sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *