De eerste dag en nacht van je puppy bij jou thuis

Net thuis gekomen met je pup. Wat nu?

Gedurende weken en misschien wel maanden ben je op zoek gegaan naar de beste fokker. Je hebt je pup heel zorgvuldig gekozen en enkel weken moeten wachten op dit magisch moment. Maar eindelijk heb je je pup mogen meenemen naar huis. Daar sta je dan met je kleine ukkepuk. Wat nu?

Geef je pup de tijd

Weet dat wanneer je je pup meeneemt van bij de fokker, je puppy een heleboel ervaringen heeft ondergaan op zeer korte tijd. Weggaan van mama, broertjes en zusjes. Meegenomen worden door tot nu toe vreemde mensen. Meerijden in de wagen, misschien wel voor de allereerste keer. Aankomen in een compleet nieuwe omgeving die er niet alleen anders uitziet, maar ook anders ruikt. Een op zijn minst overweldigende ervaring. Geef je pup daarom de tijd om aan alles te wennen.

Een eerste plasje laten doen

Neem je pup na aankomst rustig mee naar de tuin. De stress die de pup de voorbije uren heeft ervaren, zullen heel waarschijnlijk op zijn blaas en darmpjes werken. De kans is daarom heel groot dat je puppy een plasje of hoopje zal moeten doen. Laat je puppy rustig snuffelen. Zeg zeker niet voortdurend dat hij moet plassen, daar zal hij alleen maar nerveuzer van worden. Stel je voor dat je zelf op toilet zit en iemand zegt je de hele tijd dat je nu moet plassen… Houd alvast een lekkere beloning bij de hand om je pup te belonen wanneer hij een plasje en/ of hoopje heeft gedaan. Zo ben je alvast goed begonnen met de zindelijkheid!

Een rondleiding door het huis en de tuin

Pups moeten nieuwsgierig zijn van aard. Het is dus perfect normaal dat je pup overal wil snuffelen. Ga overal mee met je puppy. Laat hem alles bekijken. Als je ziet dat de pup ergens schrik van heeft, forceer hem dan zeker niet. Blijf zelf rustig en geef je puppy de kans om zelf te beslissen om weg te gaan van hetgeen waarvan hij schrik heeft of in tegenstelling net terug dichter wilt gaan. Bepaal vooraf goed waar je pup al dan niet mag komen. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat je hond later in de woonruimte komt, laat hem daar dan vanaf dag 1 niet in.

Puppy’s eigen plekje

Uiteraard heb je voor de aankomst van de pup gezorgd voor een comfortabele mand/ bench. Een zacht kussen, deken, enkele speeltjes en een kauwbotje maken deel uit van de standaarduitrusting van je pup. Leg regelmatig enkele snoepjes in de mand/ bench en je pup zal binnen de kortste keren niet weg te slaan zijn van zijn eigen comfortplekje. Hij je is helemaal klaar voor zijn eerste nacht bij jou thuis!

Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *