Denkspellen en hersenwerk

  Op 21 juli nodig ik Verina Servranckx van Hondmoeting uit voor een interactieve lezing over denkspellen en hersenwerk voor honden. Verina is erkend begeleider hersenwerk en is dus dé aangewezen persoon om jou hier meer over te leren 🙂

  Bovendien is hersenwerk de manier om jouw hond toch een uitdaging te geven op die warme dagen wanneer het beter is geen te zware fysieke inspanningen te doen.

  Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen. Het idee is dat de hond geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of leuks gaat zoeken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. Daarna gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

  Hersenwerk biedt tal van voordelen, zoals:

  • De band tussen baas en hond versterken
  • Oudere honden (mentaal) fit helpen blijven
  • Jonge honden stimuleren om te ontdekken
  • Puberhonden beter leren focussen
  • Het zelfvertrouwen vergroten doordat de hond zelf keuzes maakt

  Het belooft een interactieve lezing te worden waarin je voldoende tips en handvaten krijgt om zelf stap voor stap aan de slag te gaan.

  We overlopen de meest gebruikte technieken en materialen en laten je kennismaken met meer dan 20 verschillende spellen. Deze technieken worden ruim geïllustreerd met videofragmenten, zodat je hier nadien zelf mee aan de slag kan.

  Waarom een lezing?

  Vaak zien we honden die gefrustreerd worden, spellen vernielen of hun interesse verliezen in een spel. De fout wordt dan bij de hond gelegd: ‘mijn hond is te dom’, ‘mijn hond kan dit niet’.

  Wanneer het juiste spel gekozen wordt, uit het juiste materiaal én de opbouw van zo’n spel goed gedaan wordt, is de kans zeer groot dat ook jouw hond rustig en beheerst aan de slag gaat met hersenwerk en denkspellen.

  Wanneer – 21 juli van 9u30 – 12u30
  Waar – Hondersteboven praktijkruimte in Destelbergen
  Jouw bijdrage – €47/ persoon (inclusief drankje en versnapering)

  Het aantal plaatsen is beperkt 😉

  © Copyright • Hondersteboven 2015-2019