• LEZINGEN

    Alles heeft te maken met kennis & inzicht. Tijdens deze lezingen deelt Sofie haar ruime ervaring & expertise en biedt ze rijkelijk tips & tricks aan waarmee je in de dagelijkse praktijk meteen aan de slag kunt.

‘Een hond die kwispelt is blij.’ Fout 🙂 ‘Een, hond die gromt is agressief’. Fout 🙂 Niks is wat het lijkt… Ontdek wat je hond je echt vertelt tijdens deze boeiende lezing boordevol foto- en videomateriaal.

Tijdens de lezing ‘Taal van de hond’ leer ik je onder andere alles over

  • hoe je het verschil kan zien tussen een angstige of dreigende hond
  • hoe honden onderling communiceren
  • de verschillende manieren waarop een hond kan kwispelen en wat het precies betekent
  • kalmerende signalen en hoe je ze kan herkennen
  • wat je moet doen als je hond gromt, hapt of bijt

Prijs: €40 per persoon

Eerstvolgende lezing: donderdag 10 november 2016, 19u

Balans en Coördinatie: van pup tot puber

Hondersteboven, Dogs in Mind & Dogtrac presenteren: Balans & Coördinatie

Deze lezing wordt georganiseerd en aangeboden door Hondersteboven, Dogs In Mind en Dogtrac. Sofie en Lies volgden beiden met succes de instructeursopleiding ‘Balans & Coördinatie’. Omdat ze zo enthousiast waren over de inhoud en de resultaten die ze ermee boeken, willen ze deze kennis en ervaring ook met jou delen!

Waarom Balans & Coördinatie?

Omdat het bijdraagt aan het welzijn van je hond. Hij wordt zich bewust van zijn lichaam, zijn spierkracht, gangwerk en evenwicht. Het is goed voor zijn concentratievermogen, zelfvertrouwen én het vertrouwen in jou, zijn baasje!

Als je weet wat je hond je met zijn lichaam kan en laat zien, dan ben jij in staat om hem de beste begeleiding te geven.

Op 20 november leer je alles over de ontwikkeling van je hond, van puppy tot puber. Zo bekom je een volwassen hond vol zelfvertrouwen die zijn lichaam volledig onder controle heeft.

Programma

Puppygym

Als hondenliefhebber weet je maar al te goed dat de eerste 6 maanden voor je pup cruciaal zijn. Tot 90% van hun groei vindt in deze periode plaats, ze ontwikkelen hun hersenen, zintuigen en lichaam. Bovendien leren ze met de wereld omgaan en ontstaat hier hun zelfvertrouwen en het vertrouwen naar hun baasje toe.

Puppygym stimuleert de pup en ondersteunt hem tijdens zijn ontwikkeling. Dankzij de juiste aanpak, goede dosering en liefdevolle begeleiding ontwikkelt je pup zich tot een tevreden, volwassen hond met een perfect gebalanceerd lichaam.

Via uitgebreid beeldmateriaal ontdek je hoe de pup en zijn lichaampje reageren op verschillende uitdagingen.

Puberteit

Ook honden puberen. Hormonen nemen het lichaam over en de prikkelverwerking in de hersenen verandert. Zo lijkt het soms of je een andere hond in huis hebt. Je leert welke lichamelijke en geestelijke veranderingen plaatsvinden en hoe je daarmee kan omgaan. Hoe werkt een puberbrein? Hoeveel lichamelijke belasting kan je jonge hond aan? Maar nog belangrijker: wat kan hij geestelijk aan? Je ontdekt dit en nog veel meer.

Wie is Sam Turner?

Sam Turner is dé specialist als het aankomt op Balans- & Coördinatiewerk. Ze is auteur van de boeken: ‘Elke pup een goede start’ en ‘Je puber goed op pad’ en van de boekenreeks ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’. Via inzicht en oefeningen leert ze aan baasjes hoe ze hun hond helpen bij de motorische ontwikkeling, conditie, concentratie en het opbouwen van zelfvertrouwen. Bovendien stimuleert dit allemaal de schitterende band met jou, het baasje. Deze maand verschijnt haar volgende boek: ‘Je senior vervolgt zijn weg’.

Praktisch & inschrijven

Locatie

Hotel Van Der Valk te Nazareth (Gent)
Ook rolstoelgebruikers zijn van harte welkom!
Honden blijven vandaag thuis zodat de baasjes goed kunnen opletten 😉

Tijdstip

Zondag 20 november van 9u tot 17u

Inschrijven

Schrijf je gerust hier al in, want de plaatsen zijn beperkt. Na overschrijving van € 180 euro (*) wordt je inschrijving bevestigd. Schrijf je je nu in via onze website, dan krijg je € 45 euro korting!
(*) Bedrag all-in: een dag les, btw, syllabus, certificaat, uitgebreid lunchbuffet met frisdrank, koffie & thee.

Graag tot dan!

Sofie & Lies

Ook gebeten door honden?

Wil je weten waarom je hond niet altijd luistert en wat je daaraan kan doen? Hoe je jouw hond kan motiveren en vervelend gedrag kan omzetten naar leuk en aangenaam gedrag? Hoe je door anders naar je hond te kijken, jullie relatie zoveel beter zal worden? Welke hondenfabeltjes nog steeds ten onrechte de ronde doen? Dan is deze inspirerende lezing echt iets voor jou!

Prijs: €40 per persoon, €75 indien je tegelijk inschrijft voor de lezing ‘Taal van de hond’

Eerstvolgende lezingen: donderdag 13 oktober, 19u

Een lezing op jouw  hondenschool?
Dat kan! Alle lezingen kunnen ook op jouw hondenschool gegeven worden.
Voor meer info hierover, neem contact op met Sofie.

© Copyright • Hondersteboven 2015-2019