Over Sofie

Dieren hebben me altijd gefascineerd

Toen ik vijf was, zei ik steevast: ‘Later wil ik dolfijnen trainen!’ Uiteraard is het onethisch om deze dieren uit hun natuurlijke biotoop te houden, maar wist ik toen veel. Hoe je omgaat met een dier, hoe hun hoofdje werkt, hoe je ze iets kan aanleren: het boeit me nog altijd.

Wie is Sofie Callens van Hondersteboven?

Voor zover ik me kan herinneren heb ik een natuurlijke aantrekkingskracht naar honden toe

Het clichéverhaal dat vertelt dat ik als kind jaren het gezaagd voor een hondje, is ook bij mij helemaal correct. De liefde en passie voor honden is door de jaren enkel uitgegroeid. tot een missie waarbij ik ernaar streef het welzijn van elke hond naar het hoogste niveau te tillen.

Dit doe ik (onder andere) door mensen te helpen hun hond beter te begrijpen, waarbij ik vertrek vanuit het standpunt van de hond. Niet alleen omdat dit helaas vaak over het hoofd wordt gezien, maar omdat net daarin de kracht zit: luisteren naar je hond, geeft je vaak het antwoord waar je al zolang naar op zoek bent.

Mijn eigen vizsla’s Pauline, helaas overleden in 2019, en Pippa hebben me in de afgelopen jaren elk op hun eigen manier bijzonder veel bijgeleerd.

In mijn zoektocht naar een manier om Pauline te laten doen waarvoor ze oorspronkelijk ‘gemaakt’ was, heb ik kennis mogen maken met positieve jachttraining. Hiervoor ben ik inmiddels talloze keren naar Engeland gegaan waar ik gestart ben met het volgen van workshops. In 2019 heb ik de opleiding van The Gundog Trainers Academy als eerste Europeaan met succes voltooid. Dankzij Pippa is deze passie enkel nog groter geworden en reizen we nog steeds met regelmaat naar Engeland. 

Ik begeleid mensen op dezelfde manier als waarop ik niet liever zou willen dan dat de hele wereld zou omgaan met honden: met respect, empathie, vertrouwen en heel veel liefde.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen bij het opvoeden van hun pup en in positieve jachttraining.

Tot gauw!

Sofie

Download het gratis e-book

Je pup zindelijk maken lukt sneller dan je denkt

Je pup zindelijk maken is vaak een verhaal van vallen en opstaan. No panic, het komt goed! Download het gratis e-book en ontdek the do’s and don’ts van een zindelijkheidstraining, vul het zindelijkheidsdagboek in en weet wat te doen als het echt niet lukt.