13 Misverstanden over jachthonden: Jachthonden moeten buiten leven

Jachthonden moeten buiten leven

I call bullsh*t

Mijn hart breekt bij de gedachte dat er nog steeds jachthonden buiten moeten leven in een kot en dat ze weinig of nauwelijks contact hebben met de mensen waarbij ze ‘wonen’.

Onze jachthonden zijn echte teamplayers en dus gemaakt om in onze nabijheid te zijn. Ze ver en apart van ons houden omdat ze anders misschien ‘dominant’ zouden kunnen worden, maakt ze ongelukkig.

Denk ook niet dat je er je jachthond altijd een plezier mee doet om hem in een kot buiten te laten als jullie niet thuis zijn, in de hoop dat hij zich dan beter zal amuseren omdat hij dan kan rondkijken… Integendeel. Ik zie heel vaak jachthonden die het moeilijk hebben om alleen te zijn. Als ze dan toch alleen moeten zijn, kies dan voor een plek die voor jouw hond comfortabel en veilig aanvoelt.

Ik geef het toe, Pippa slaapt bij ons… op bed, in bed, in haar mand naast ons. Wat voor haar comfortabel voelt. En elke keer is het genieten wanneer we dat warme lijveke tegen ons aanvoelen…

Hebben jullie ook zo’n velcrohondje?

Wie is Sofie Callens van Hondersteboven?

Hee, ik ben Sofie

Met deze blog streef ik ernaar jou te informeren op een toegankelijke manier om het welzijn van jouw hond naar het hoogste niveau te brengen. Hier lees je hoe het allemaal voor mij begon.

Je pup zindelijk maken lukt sneller dan je denkt
meer blogs