Houd je klaar voor de rollercoaster die ‘puppy’ heet

Geen nood, Hondersteboven staat voor je klaar

Herken je dit?

Weken, maanden en soms jaren kijk je er naar uit, maar nu is het zover: jouw puppy komt binnenkort bij jou wonen. Je leeft waarschijnlijk nu al op een roze puppywolk en droomt over alle leuke avonturen die jullie samen zullen beleven. En terecht! Ik gun het jou van harte.

Maar dan blijkt dat het toch niet allemaal zo joepiedepoepie is. Je pup maakt nog veel plasjes in huis, vindt niet altijd even makkelijk de rust die hij nodig heeft. Hij gaat elke dag wel eens in overdrive om te veranderen in een klein bijterig en rondstormend duiveltje. Alleen blijven lukt niet en bovendien wil hij niet meestappen op wandeling. Klinkt bekend?

Ik help jou graag inzicht te krijgen in het ‘waarom doet mijn pup wat hij doet?’. Zonder de antwoorden op deze vraag te begrijpen en te erkennen, is het moeilijk een relatie gebaseerd op respect en liefde op te bouwen met jouw pup.

Indien je kiest voor een puppycursus kies je voor persoonlijke begeleiding naar het welzijn van jouw hond voorop staat.

Puppycursus Gent - Destelbergen - Zwalm

Bij Hondersteboven kan je kiezen tussen 2 puppytrajecten:

Individual only

€ 797

8 individuele puppylessen

Best of both

€ 997

8 individuele + 4 puppylessen in groep

Individuele lessen

Tijdens de individuele lessen van de puppycursus wisselen theorie en praktijk (recall, rust, wandelen, spel,..) elkaar af. Al jouw vragen worden met plezier beantwoord. Samen zorgen we ervoor dat jouw pup zich goed en veilig voelt in zijn nieuwe gezin, rekening houdend met zijn karakter en noden. Leuke en nuttige oefeningen zullen jullie relatie nog beter maken. 

Groepslessen

Tijdens de groepslessen van de puppycursus ligt de focus op balansoefeningen die tegemoet komen aan de motorische ontwikkeling van jouw pup. Je leert nog meer bij over de lichaamstaal van honden terwijl ze de interactie aangaan met jou en met elkaar. Om de veiligheid te garanderen, zijn er per groepsles maximum 3 pups aanwezig.

Welke traject?

De keuze van een traject of de puppycursus hangt enerzijds af van jouw ervaring met honden, anderzijds van jouw eigen noden. Mocht ik van mening zijn dat de noden van jouw pup een wijziging betekenen van het traject, dan zal ik dat ook eerlijk aangeven. Een persoontje begeleiding en het welzijn van jouw puppy staat bij Hondersteboven altijd helemaal voorop.

Inschrijven of nog vragen?

Vul dan hiernaast het betreffende formulier in.

 

Yes! Ik schrijf me in

 

Alles begint bij een goed gesprek. Tijdens een eerste consult luister ik graag naar jullie verhaal 

Dit eerste consult kan doorgaan in Destelbergen of Nederzwalm. Je kan deze afspraak zelf eenvoudig vastleggen. Kies hieronder de locatie van jouw voorkeur.

Help! Ik heb nog vragen

 

 

Twijfel je nog of een puppytraject iets voor jullie is? Of vraag je je af wat er precies aangeleerd kan worden? Dan is een vrijblijvende belafspraak van 15 minuten wat je nodig hebt.

Je kan deze afspraak zelf eenvoudig vastleggen via onderstaande knop.

Wat kan je van mij verwachten?

Respect en empathie. Zowel voor jou als voor jouw pup.

Mijn volledige engagement. Ik zal jou en jouw hond zo goed mogelijk begeleiden en zal hiervoor al mijn kennis en ervaring aanwenden die ik heb.

Eerlijkheid. Als ik het niet weet, zal ik dat eerlijk meegeven. Een eventueel doorverwijzing naar de dierenarts, osteopaat, fysiotherapeut of collega behoren tot de mogelijkheden.

Wat kan je van mij niet verwachten?

Een quick fix en tovenaarsmagie. Snelle ‘ik-knip-eens-met-mijn-vinger’-oplossingen die erop gericht zijn jouw comfort te verhogen, maar het welzijn van jouw pup teniet doen.

Het gebruik van onethische methodes waarbij het welzijn van jouw pup ondermijnd wordt. Denk hierbij aan pijn toedienen, roepen, druk op het lichaam uitoefenen,…

Wat verwacht ik van jou?

Eerlijkheid. Ook al is de waarheid niet altijd even fraai, door eerlijk te zijn, zal ik een beter inzicht krijgen in de eventuele problemen en makkelijker het juiste advies kunnen geven. Ik ben er niet om te veroordelen, wel om te helpen.

Opvolging van de adviezen. Zonder de adviezen op te volgen, is het voor mij moeilijk uit te maken of ze werken. Als ze niet werken, gaan we op zoek naar het waarom.

Last bus not least… Behandel jouw pup zoals je zelf behandeld wil worden: met respect en empathie.

Wat verwacht ik niet van jou?

Dagelijkse oefensessies. Zet geen onnodige druk op jezelf en jouw pup door te denken dat je alle dagen moet oefenen. Geniet vooral van dat kleine wondertje.

Deze coole hondenfamilies gingen jou voor

lucie
Na een periode van drie jaren gezeur van onze drie kinderen, kochten wij uiteindelijk onze hond Lucie, een pup van twee maanden jong. Omdat Lucie onze eerste hond is, was dit best wel spannend. Daarom contacteerden wij Sofie. In een reeks van 8 individuele lessen en 4 groepslessen gaf Sofie ons heel wat hondvriendelijke opvoedingstips, waarbij de beloning van de hond centraal staat. Tijdens de groepslessen kon Lucie op een veilige en ongedwongen manier kennis maken met andere pups. Zowel Lucie als wij hebben enorm genoten van de leuke en leerrijke lessen! Bedankt, Sofie!!
- Katrien, Blanche & Lucie
Woody
Mijn eerste pup was een heel spannende periode. Gelukkig was er Sofie die me heel erg goed begeleid heeft. Op een rustige en vertrouwde manier leert Sofie je naar je hond te kijken en hoe je de gedragingen kan interpreteren. Ze geeft je veel bruikbare tips en stelt je vaak gerust over het proces dat je loopt met je pup. Alles loopt met een pup zeker niet zoals gepland en dan is het fijn om terug te kunnen vallen op Sofie die je bijstaat met raad. Daarbij heeft Sofie een mooie, warme persoonlijkheid waarbij je je samen met je pup zeker goed zal voelen.
- Emma & Woody
Pino
Als je kiest voor Hondersteboven sta je er niet alleen voor in de heel intense puppy-periode. Je voelt je gesteund, hebt een klankbord en krijgt tools aangereikt om je hond op de voor hem beste manier dingen te leren. We deden een combo van groepslessen en privé-les en ik kan dat echt aanraden. Door die combinatie heeft onze hond al van op jonge leeftijd contact met andere honden en is hij nu heel sociaal. De privé lessen zijn dan weer vooral goed voor jezelf. Om vragen te stellen, eens stoom af te laten, om te leren dat sommige dingen normaal zijn en overgaan, specifiekere oefeningen te doen…Ik vond dit eerste jaar best wel heftig en Sofie haar support en advies heeft het veel lichter gemaakt. Pino is nu 14 maanden en we zijn al heel blij met hoe het nu gaat. We leren nog veel bij in positieve jachttraining, die we alletwee heel leuk vinden.
- Melanie & Pino
jachtpagina4
"Het is niet zo evident een Vizsla als eerste hond te hebben. Sofie heeft ons echter stap per stap begeleid op een rustige en positieve manier. Billie is nu onze trouwste vriend die tijdens de oefeningen en de wandelingen graag met ons bezig is. Het is vooral de rustige en respectvolle aanpak van Sofie die ons aanspreekt."
-Tom, Ineke & Billie